Om oss

Höörs Konstförening

Höörs Konstförening

Höörs konstförening, som grundades 1960, är en ideell verksamhet med ”syftet att väcka och höja intresset för god konst.

Ungefär tio utställningar per år erbjuds besökare i den vackra och charmiga konsthallen. Denna var för övrigt 1989 den första iordningställda lokalen i Kulturhuset Anders inom vars väggar flera arrangörsföreningar erbjuder allmänheten olika kulturella och konstnärliga uttrycksformer.

Kulturhuset Anders ligger i "gamla Höör" på Stenskogsvägen 2, nära Gamla Torg och Höörs Gästgifwaregård.

Verksamheten i Höörs Konstförening bedrivs med hjälp av sponsorer, kommunbidrag och inte minst nästan 200 betalande medlemmar.

Genom att betala medlemsavgiften 250 kr (BG 386-1317 eller Swisha till 123 422 73 51, glöm inte namn och adress och e-postadress om sådan finns) är du berättigad att delta i vårt medlemslotteri på årsmötet där vi lottar ut vinster i form av inköpta verk från det senaste årets utställningar.

Om du själv köper något på en utställning får du som medlem 10% rabatt. Du blir medlem för bara 250 kr per år.

Våra stadgar

Martin Svansjö

är utställningsanvarig i Höörs Konstförening.

Han bor sedan 2010 med sin familj i Höör och är verksam som konstnär, hade en utställning i Höörs Konsthall 2014.

Martin Svansjö är utbildad arkitekt och dokumentsamlare och arbetar vid sidan av sina konstprojekt på Arkitektskolan i Lund. Han har även gjort scenografi till musikaler i Lund och teater i Malmö.